Oferta weselna

Wróć

Szanowni Państwo,

Serdecznie gratulujemy !

Chcielibyśmy podziękować za zainteresowanie naszym hotelem oraz przedstawić ofertę na organizację przyjęcia weselnego w hotelu Admirał w Gdańsku.

Dla Przykładu proponujemy kilka pakietów:

MENU WESELNE 

Propozycja nr 1

Aperitif:

Wino musujące z cząstkami świeżej truskawki lub maliny

Przekąska zimna:

Mus drobiowy z pistacjami  na sałatce z młodej botwiny

Zupa:

Krem z palonej cukinii z bazyliowym  mascarpone

Intermezzo:

Sorbet cytrynowy z dodatkiem Martini

Główne danie:

Serwis niemiecki

Polędwica wieprzowa przygotowana techniką sous- vide  podana na sosie borowikowym

Dodatki:

ziemniaki puree z sosem pesto

kasza pęczak z dodatkami

pieczona marchew w karmelu

buraki zapiekane z jabłkiem

Deser:

Mrożony nugat z kawałkami krokantu serwowany z sosem malinowym

Przekąski zimne:

Plater rybnych rozmaitości :

tatar ze śledzia z gorczycą

ryba morska marynowana w soku z limonki

 

Gorące danie serwowane wieczorem (godzina do ustalenia):

Zrazy z karkówki faszerowane marynowaną gruszką na sosie BBQ

 

Plater zimnych rozmaitości:

kaczka nadziana bakaliami aromatyzowanymi koniakiem

domowy pasztet z żurawiną

plastry pieczonego karczku wieprzowego w ziołach

soczysty schab pieczony w niskiej temperaturze

Sałatka z grillowaną kalarepą i mięsem małży

Sałatka ogrodowa z grillowanym kurczakiem

 

Dodatki:

pieczywo, marynaty, masła smakowe, zimne sosy

 

Gorące danie

Serwowane przez kucharzy po północy:

Kulebiak faszerowany kaszanką rybną własnej produkcji z sosem homarowym

Cena

239 -zł/os

 

 

MENU WESELNE

Propozycja nr 2

Aperitif:

Wino musujące z cząstkami świeżej truskawki lub maliny

Przekąska zimna:

Terina z królika i drobiu na musie żurawinowym

Zupa:

Krem koperkowy w knelami drobiowymi

 

Intermezzo:

Sorbet cytrynowy z dodatkiem Martini

Główne danie:

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Pierś z kurczaka nadziana szałwią i szynką dojrzewającą

Stek schabowy na sosie pieprzowym

Dorsz pod ziołową kruszonką

Dodatki:

ziemniaki gotowane z młodym koprem

pilaw ryżowo – makaronowy

tagliatelle z cukinii

grillowany bakłażan

Deser:

Mus truskawkowy z włoską bezą i serkiem mascarpone

 

Przekąski zimne:

Plater rybnych rozmaitości :

śledź korzenny

ceviche z dorsza atlantyckiego

Gorące danie serwowane wieczorem (godzina do ustalenia):

filet z kurczaka w gryczano – orzechowej panierce z pieczonym pasternakiem

Plater zimnych rozmaitości:

kaczka nadziana bakaliami aromatyzowanymi koniakiem

plastry pieczonego karczku wieprzowego

Deska swojskich smakołyków:

kiełbasa, boczek wędzony dymem osmalony, szynka ,salceson,

smalec z kawałakmi mięsa/omasta/

Sałatka  caprese z salsą verdę

Sałatka ogrodowa z mięsem krabów

Sałatka owocowa z sokiem pomarańczowym

Dodatki:

pieczywo, marynaty, świeży pomidor i ogórek

sos tatarski, sos cumberland

Gorące danie:

Flambirowana  potrawa/ płonąca/

Indyk w całości / trybowany / faszerowany mięsem na sosie agrestowym

Cena

249 ,-zł/os.